Nieuws

De voordelen van hardlopen

Dat hardlopen hartstikke leuk is wist je natuurlijk al lang. Daarnaast heeft hardlopen ook vele gezondheidsvoordelen. Dus, haal die hardloopschoenen maar tevoorschijn.

Hardlopen maakt je blij
Van bewegen ga je je beter voelen. Je hersenen produceren tijdens het hardlopen endorfine. Dit is een stof die een gevoel van euforie teweeg kan brengen. Men noemt het blije gevoel en de boost na een flinke hardlooptraining ook wel de ‘runner’s high’.
Al bij 30 minuten per week heeft hardlopen een positief effect op de algehele stemming, slaapkwaliteit en concentratie overdag.

Hardlopen verhoogt de weerstand
Door regelmatig in de buitenlucht hard te lopen bouw je weerstand op. Zo ben je minder vatbaar voor virussen en ziekten.

Hardlopen helpt je bij afvallen
Door training verbrand je calorie. Tijdens hardlopen verbrand je zelfs behoorlijk veel calorien. Na een training kan deze verbranding nog even doorgaan ook. Wanneer je er tevens voor zorgt dat je calorie inname lager is dan je calorie verbruik val je af.

Hardlopen versterkt botten en gewrichten
Hardlopen verhoogt de botmassa en het helpt leeftijdsgebonden botverlies af te remmen.

Mentale voordelen
Regelmatig trainen helpt tegen leeftijd gerelateerde mentale achteruitgang.

Minder stress en beter slapen
Hardlopen is een ideale uitlaatklep en helpt je te ontspannen na bijvoorbeeld een drukke dag op het werk. Het verlicht de stress. Minder stress betekend meestal ook beter slapen.

Door regelmatig bewegen leef je langer
Zelfs met een beperkte hoeveelheid fysieke activiteit (30 minuten, 5 keer per week), zul je langer leven. Studies lieten soms opzienbarende resultaten zien bij mensen die meer gingen bewegen.

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je starten met hardlopen? Dan wil je dat natuurlijk wel veilig en blessurevrij aanpakken. Doe mee met één van de hardlooptrainingen van Gewoon Fit. In de trainingen besteden we veel aandacht aan hardlooptechniek, de basis van goed en verantwoord hardlopen. Ook werken we aan kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast is hardlopen in een groep natuurlijk hartstikke gezellig en motiverend.

MEER INFO