Nieuws

Waarom buiten sporten zo gezond is

Buiten bewegen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Daarom is Bootcamp of een Hardlooptraining ook een goed idee. Juist in het najaar wanneer de dagen korter worden en het weer minder goed!

Buitenlucht maakt je blij

Bewegen in de buitenlucht is goed voor je humeur. Omgeven zijn door natuur zorgt voor een ontspannen gevoel, vermindert stress en wordt geassocieerd met een gezondere geest.
Uit onderzoek blijkt ook dat buiten bewegen je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleert.
Mensen die buiten sporten, voelen zich veelal vitaler. Ook geeft een groene omgeving je zelfvertrouwen een boost. Wauw, dat is al voldoende reden om lekker buiten aan de slag te gaan.

Zonlicht is goed voor je

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfor, draagt bij aan sterkere botten en speelt ook een belangrijke rol bij de instandhouding van de weerstand en een goede werking van de spieren. Blootstelling aan voldoende licht zorgt eveneens voor een beter slaapritme. En dat is weer van positieve invloed op je algehele fitheid. Dus, pak mee dat daglicht!

Goed voor je weerstand

Regelmatig bewegen versterkt je immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen virussen en infecties. Need to say more?!

Kou is goed voor de bloedsomloop

Je bloedsomloop verbetert door de kou waardoor je minder snel last zult hebben van koude handen en voeten. Bij regelmatig buiten sporten raakt je lichaam gewend aan de kou en blijf je beter op temperatuur.

Nu wil je natuurlijk meteen buiten gaan sporten. Logisch. 15 September starten nieuwe Hardlooptrainingen en Bootcamp bij Gewoon Fit. Meer informatie? Klik op één van de links hieronder.

Meer informatie over de Bootcamp trainingen.
Meer informatie over beginnen met Hardlopen.